Novi mort za popravak spremnika pitke vode tipa 1

24.02.2023

MC-Bauchemie je sada dodao novi mort za popravak spremnika pitke vode tipa 1 – MC-RIM PW 111 – u portfelj proizvoda svoje obitelji MC-RIM PW. Proizvod u potpunosti ispunjava i nadmašuje stroge zahtjeve DVGW-a.

Coating by wet spraying: The new Type 1 potable water mortar MC-RIM PW 111 can be applied by trowelling or as shown here.
Coating by wet spraying: The new Type 1 potable water mortar MC-RIM PW 111 can be applied by trowelling or as shown here.
© MC-Bauchemie 2024

Pitka voda je naša najvažnija namirnica i kao takva podliježe vrlo strogoj kontroli. Stoga zahtjevi DVGW (Deutscher Verein des Gas- und Wasserfaches e. V. - Njemačko tehničko i znanstveno udruženje za plin i vodu) u pogledu tehničkih svojstava i higijenske sigurnosti građevinskih proizvoda za popravak i zaštitu pitke vode su jednako zahtjevni. Ovo se posebno odnosi na proizvode koji su u neposrednom kontaktu sa pitkom vodom, kao što su premazi unutarnje površine. Što se tiče higijenske sigurnosti, klasa 1 mineralnih premaza postavlja najviše zahtjeve, jer isključuje organske aditive i primjese iz sastava takvih proizvoda. MC-RIM PW 111 ispunjava ove zahtjeve: Žbuka od čistih minerala ispitana je i certificirana kao premaz tipa 1 u skladu s DVGW kodeksima prakse W 347 i W 300-5 (A). Namijenjen je za oblaganje nosača, zidnih i stropnih površina u spremnicima pitke vode, postrojenjima za pročišćavanje vode i za betonske komponente u zonama zaštite pitke vode i može se nanositi ručno ili prskanjem.

MC-ov novi tip 1 PW mort premašuje specificirane zahtjeve

MC-RIM PW 111 je nepropustan za vodu i kloride i nadmašuje njegove performanse, a ne samo da ispunjava stroge zahtjeve DVGW-a. Unatoč strogim ograničenjima sastava, novi mort za pitku vodu tipa 1 pokazuje posebno nisku razinu ukupne poroznosti od oko 7,4 % nakon samo 28 dana, dok je granica koju je postavio DVGW 12 % pri starosti morta od maks. 90 dana. Niska poroznost i čvrstoća na visoki pritisak,svojstvena proizvodu premaza znači da nudi veći nivo otpornosti na hidrolizu. Gusta struktura u kombinaciji s maksimalnom veličinom zrna od samo 1,2 mm omogućuje postizanje glatkih površina i trajnih premaza u slojevima debljine do 15 mm. Takvi se premazi mogu nanijeti u jednom prolazu, čime se štedi ne samo vrijeme, već i troškovi.

  Dodatno, MC-RIM PW 111 je klasificiran kao R4 mort prema EN 1504-3 i stoga se može koristiti za popravak strukturalnih i nekonstrukcijskih betonskih komponenti.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123